A kilenc női archetípus: a Feleség – meditáció nőknek Szilasi Mártival

4000 Ft

Kategória:

Leírás

A kilenc női archetípus: a FELESÉG

A 2017. szeptember 30-i meditáció felvétele.

Meditáció csak nőknek!

Ennek az archetípusnak nagyon erősen két arca van. Az egyik egy elköteleződött boldog feleség, a másik a fájdalomban elmerült asszony. Ez valójában a nőnek a házasság utáni vágyát testesíti meg. Ha pl egy ilyen erős archetípusú nőnek nincs férje, akkor úgy élheti meg, hogy ez fogyatékosság neki. A házasságra vágyó nőt az élettársi viszony nem elégíti ki. A törvényesség az, ami számára fontos és kielégítő, presztízs . Fontosak a külsőségek, templomban kötettett házasság stb. Az esküvő napján boldog, hisz számára ez a legfontosabb. Ennek a típusnak a társadalmi támogatottsága nagyon nagy. A mai társadalom csökkent értékűnek tekinti a nem férjhez ment nőt. Az archetípus jellemzői: hűséges, kitartó, állhatatos, minden nehézség ellenére kitartson a férje mellett. Jóban, rosszban. Ha ez a minőség hiányzik egy nőből, akinek tiszavirág életű kapcsolatai vannak, nem tud elköteleződni, vagy soha nem is megy férjhez. Ha ez a minőség nincs meg egy nőben, akkor alapvetően fontos rész fog hiányozni a házasságból. A házasságkötés több, mint egy esemény, melynek szakrális ereje van, ahol a feminin és maszkulin intrapszichés egységet hoz létre. Maga a teljesség érzése és annak a szimbóluma, férfi és nő szövetségének hivatalos elismerése. Minden nőben úgy 30 éves kora környékén kialakul egy belső vágy a férjhez menésre. Ezt tudatosan ki lehet munkálni, ha hiányzik és kell hozzá egy tudatos döntés, hűség vagy a szabadság kérdése.

A földi feleség archetípusát könnyű megismerni, a legszebb a házasságkötés napján. Az okoz neki örömöt, ha férjét helyezheti a középpontba. Vannak ezek között olyan nők, hogy amellett, hogy mintafeleségek, nagyasszonyos jelleget is öltenek.

Kiskorukban e típusú nők azt játsszák, hogy feleségek lesznek, vagy már az, aki ebédet főz. Ezen típusú nők szülei általában tekintélyelvű apa, és kiszolgáltatott anya, aki nem képes megvédeni a gyermekeit. Rossz családi modellből azonban a kivezető út a házasságkötés.

Tini korban akkor érzi jól magát, ha állandó udvarlója vagy párja van. Nagyon fontos neki, hogy a párja valaki legyen és lehessen vele dicsekedni. Érzelmi biztonságra van szüksége. Vannak, akik már 18 év körül férjhez mennek, ezzel bebiztosítva magukat. Ha nem sikerük a középiskolai kapcsolat, vagy házasság, az egyetemi évek alatti teljesítmények is arról szólnak, hogy jól férjhez menni.

Ezen nők életében a munka nem olyan fontos, mint a feleség szerep. Hiába sikeres, vagy teszi jól a dolgát, ha nincs férjnél nem boldog. Ezen típusú nők alárendelik magukat, a munkát a kapcsolatnak. Ezen típusú nők életműve a házassága.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy e típusú nőknek van női barátjuk. Általában a párjukkal vannak mindig,és vele szeretnek mindent csinálni. A független nőt riválisként tekintik. Lenézik. Ha barátkozásra kerül sor egy másik párost választ, ahol a nőt inkább szövetségesnek érzi, mint barátnak.
Férfiakkal való kapcsolatát nézve, csak a sikeres férfiak hatnak rá. Általában olyan férfiakra bukkannak, akik félősek, éretlen kisfiús, mert vele biztonságban lehet, hisz ennek nincsenek barátai. Azonban a pénzes, hatalmas férfiak hajlamosak egyik nőtől a másikhoz menni, amit persze nehezen viselnek a feleségek. A bölcs feleség sokszor azonban el is kerüli a balhézást. Ennek hozományaképp boldogtalan lehet, hisz a beteljesülés érzése elmarad és csalódott lesz.
Szexualitását tekintve elfogadja, hogy a házasság része. De sokszor úgymond kötelességből szexszel. Sokszor elmarad az orgazmus megtapasztalása, ami később, az évek alatt változhat.

Az esküvője napja számára a legfontosabb nap. Ezen nők boldogsága azon múlik, mekkora jelentőséget tulajdonít a férj a házasságnak. Mennyire hűséges a férj, és mennyire ismeri el a feleségét. Ha nem sikerül a házasságuk, sem gondolnak válásra. Ha a férj beleszeret egy másik nőbe, sem akarják felbontani a házasságot, eltűri inkább. Ha egy ilyen erős archetípus nő mégis válik, az maga a pokol. Fájdalom, gyász, düh, bosszú.
A gyerekeivel való kapcsolatban is némi anyai típus érződik, bár ha döntenie kell férj vagy gyerek mellett, a férjet választja.
Idősebb korában, hogy mennyire boldog, azt a házasság sikeressége vagy sikertelensége jellemzi. Azok a az ilyen típusú nők, akik nem mentek férjhez, vagy özvegyek lettek, elvált nők szerencsétlen öregedő nők lesznek. Az élet derekán a házasságok veszélybe kerülhetnek, ha pl a férj egy másik nő fele kacsintgat. Ilyenkor féltékenység,gyűlölet bosszúállás lehetséges.

Késői években, ha e típusú nők egyedül maradnak, magányossá válnak és a legnehezebb életszakasszá válik neki az életminősége, azon múlik, hogy másik részeit mennyire tudta integrálni. Milyen anyagi helyzetben maradt. Vannak szerencsések, akik párjukkal lépik át az öregség küszöbét.