Tanfolyamok

A Kilenc Női Archetípus

Ártatlan Lány (Szűz) Amazon Szerető Feleség Anya Vezető Varázsló Bölcs Asszony Istennő

Az archetípusokról szerzett ismereteink, megéléseink segítenek minket nőket abban, hogy jobban megértsük magunkat, a kapcsolatainkat, férfiakhoz, nőkhöz, gyermekeinkhez, a munkánkhoz, és a világhoz. De nem csak, hogy megértsük hanem megtapasztalhassuk a teljsesség érzését magunkban nőként, ha ezekkel az energiákkal jobban megismerkedünk. Amit erről megtanultam, azt a munkám során több ezer nővel végzett folyamatok során tapasztaltam meg, és természetesen elsősorban magamon, a saját működésemben és életemben.

Már fiatalabb koromban ugy a húszas éveim elején figyeltem fel arra, hogy olyan sokminden van bennem amit nem értek, és, hogy vannak nők akik bizonyos szerepeket archetíupusokat könnyedén uralnak, és vannak olyanok amiket nem. Például nem kedveltem sokáig édesanyámban, hogy nem láttam benn a nőt, csak az anyát. Sosem láttam szexi ruhában vonzónak, aki ismeri a csábitás minden fortélyát. Emiatt lázadásbóll elhatároztam, hogy más szeretnék lennei. Igy mikor az egyetemi éveimet élveztem, megengedtem magamnak a szerető archetipusának órisái erjeének tombolását, vörös nagy göndör lobonnccal, élve a világba és élvezve a fiatalságomat és szépségemet. De valahol a lélek mélyen ott mozgott bennem nagyon a feleség, aki erősen élt bennem, aki férjet szeretett volna és családot. Ez erősebb volt a szeretőnél, és 22 évesen elköteleződtem, és gyermeket szültem. Aztán az évek múlásával azt vettem észre, hogy egyre inkább szorítom háttérbe a bennem álő szeretőt, az amazont hisz jó kislánynak kell lenni, jo feleségnek és jó anyának, a bölcs nő még csak csirájában sem létezett bennem, a varázsló gyógyitó énem szépen lassan kezdett ébredezni, a vezetői minőségem pedig eltűnt teljesen. Kimondottan kényelmetlenül éreztem ebben magam, hisz ezek a háttérbe szoritot részeim már nagyon akarták a helyüket.

Elsőként aminek teret engedtem hamarosan az üzleti életben betöltött vezető szerepem miatti vezető. Ez nagyon erős bennem és hagytam neki, hogy élje azt ami. Nem volt könnyű az anyával összeegyeztetni, hisz az anyasebem miatt nagyon erősen bűntudattal terhelt volt az anya részem, igy egy állandó belső konfliktusban voltam saját magammal. Aztán mikor a vezető már erősen dolgozott egy nap jött egy álom, ami az utamra tett amiért itt vagyok. Gyógyitó és tanitói részemmel kezdtem ismerkedni, ami nagyon hosszú folyamat volt, ez lett nagyon hangsúlyos a többihez képest, ami aztán munkahely hivatás és teljes életmód váltásra ösztönzött. Mivel a szerető részem alapvetően nagyon eős egy idő után nem tudott tovább szunnyadni, felébredt és rengeteg “galibát” okozot az életmeben, ennek éltem meg, úgyhogy így könyveltem el, hogy bajkeverő, ami tönkreteszi az életem. Ezzel karöltve a bennem élő amazon is egyre erősebb lett, amit korábban elnyomtam magamban. Aztán elkezdtem nőkkel fogallakozni, és az archetipusok keverékét azoknak az arányát bennük is megláttam, és megfigyeltem.

Másfél évtized munkája nőkkel vidd el oda, hogy mikor David Deidánál tanultam, ott foglalkoztunk az archetíposokkal, és azok elfogadásával, integrációjával. Egyre inkább bontogattam magamban a nőt, és felismertem az egyik legnmagyobb akadálya kiteljesedésemnek nőként az anyai részem, ami sok fáéjdalmat cipelt. Az ezzel folytatott több éves munka után azonban azt érzem a helyén van, és megérkeztem egy teljességbe, aminek az egyensúlyának a fenntartása nagyon sok belső odafigyelést, és mondjuk csak a létezés tanulását igényli tőlem. Az én megfigyelésem szerint az archetípusok kilenc fő csoportra bonthatók és azt érzékelem, hogy ez a kilenc a férfiaknál is ugyanúgy megvan.

 

Az Ártatlan Lány (Szűz)

Ezt az archetípust a befelé figyelés és a saját belsővel való mély kapcsolat jellemzi. Az érintetlenség és a tisztaság élményét adja. Ez az archetípus a kegyelem állapotában létezést jelenti, amely fel tud erősödni, amikor a nő magányos.

Csendes, átjárja az időtlen nyugalom. Azok a nők, akiknek ez a domináns, jól kezelhető problémamentes gyerekek, egyáltalán nem hívják fel magukra a figyelmet. Ők a “jó kislányok”.

A serdülő típusú szűz távol tartja magát a szextől, a szerelemtől, a drámától és a cirkusztól.

Nincs belső hajtóerő, ezért befelé forduló nyugodt és türelmes. Rendet tart maga körül.

A szexualitás egyáltalán nem fontos számukra. Ha férjhez mennek jó feleségekké válnak, nincs rivalizálás a férjjel, se kalandok, se félrelépések. Jó anyákká válnak.

Szűz módjára létezni annyit jelent, hogy személytelenül, észrevétlenül szerényen meghúzódni. Az önérvényesítés hiányzik belőle, egy szerzetesi élet közel áll hozzá.

 

Az Amazon

“Megállok én magam lábán is” , “tudok magamra vigyázni” öntudatosságát jeleníti meg. Ez az archetípus lehtővé teszi a nő számára, hogy férfi nélkül is egésznek érezze magát. Az identitása nem függ egy társtól vagy férjtől.

Olyan tulajdonságokat testesít meg, mint az önállóság, függetlenség , a nők és a család védelme. Általában a nőmozgalmak élén az ilyen erős energiákkal rendelkező nők állnak. Sportolás, utazás a világban, más kultúrkörben való könnyed létezéssel lehet ezt a minőséget erősíteni magunkban. Az elveknek és a céloknak nagy fontosságot szentel, a gyengék védelmére kel, és az igazság bajnoka is.

Akikben ez az archetípus erős, kislányként nagyon aktívak, győzni akarnak, elmennek a végsőkig, hogy elérjék a céljukat. Az iskolai években lehetnek nehézségeik ,merthogy lázítóak, makacsak, önfejűek és lázadnak is. A munkában szeretik a versengést, viszont nem tudnak csak a pénzért dolgozni, hanem van egy szubjektív értéke is a munkájuknak.

Negatív aspektusa az elköteleződés hiánya, a férfiakkal való harc. A férjhez menés és a fészekrakás gondolata távol áll tőle. Megveti az érzékenységet, a lágyságot és a sebezhetőséget. Biztos, hogy egy ilyen erős archetípussal rendelkező nő megtartja a leánykori nevét. Nem ragaszkodnak az anyasághoz, el tudják képzelni gyermek nélkül is az életüket, ha mégis gyermeket vállalnak lelkiismeretes anyák, akik független, önálló gyermekeket nevelnek. Van egy meg nem élt dühe, agressziója, ami destruktív és a kapcsolatit is rombolja. Távolságtartó és könyörtelen.

 

A Szerető

Minden nő, aki szerelembe esik, azonnal belekerül ebbe az archetípusba.Gyönyörűen sugárzó szépséggé válik. Egy ilyen nő társaságában izzik a levegő, megjelenik egy olyan légkör, amiben a férfi számára ellenállhatatlan szexuális vágy keletkezik a nő iránt. Eme őstípus nagyon könnyen lesz szerelemes és belé is nagyon könnyen szeretnek férfiak. A szexuális késztetés ,öröm és gyönyör átélésének képességét ennek az energiáját hordozza magában.Vannak nők, akik félnek ettől a részüktől,hisz a gyönyör és a szenvedély annyira el tudja őket ragadtatni,hogy csak ez jár a fejükben és mindent elkövetnek, hogy újra és újra átéljék ezt az élményt. Emiatt sokan inkább lemondanak erről a részükről félelem miatt. Vannak azonban bátrabbak, akik szabad utat adnak ennek az erőteljes hatásnak. Ez az az ősi típus, amely legközelebb van az érzéki érzékszervi élményekkel, tehát amikor ezen dolgozunk, akkor belekerülünk az itt és mostban. Ezek, az őstípusban erősen benne élő nők ,nem külső jegyek alapján érezhetők ebben, hanem belső sajátos vonzerejük által.magnetikus légkör veszi körül. Extrovertált,társas lény,csupa tűz,és életkedv,szereti a férfiakat és vonzza őket.Fontos hangsúlyozni itt a belső vonzerőt. A szexuális erő jelenléte teljes mértékben független kortól, szépségtől. Ha jelen van ez az erő,akkor ez megjelenik a térben és ez erősen figyelemfelkeltő, nemcsak az ellenkező neműek számára,hanem az azonos nem számára is.
 

A Feleség

Ennek az archetípusnak nagyon erősen két arca van. Az egyik egy elköteleződött boldog feleség, a másik a fájdalomban elmerült asszony. Ez valójában a nőnek a házasság utáni vágyát testesíti meg. Ha pl. egy ilyen erős archetípusú nőnek nincs férje akkor úgy élheti meg,hogy ez fogyatékosság neki. A házasságra vágyó nőt az élettársi viszony nem elégíti ki.

A törvényesség az, ami számára fontos és kielégítő. Presztízs. Fontosak a külsőségek, templomban kötettett házasság stb. Az esküvő napján boldog, hisz számára ez a legfontosabb. Ennek a típusnak a társadalmi támogatottsága nagyon nagy. A mai táradalom csökkent értékűnek tekinti a nem férjhez ment nőt.

Az archetípus jellemzői: hűséges, kitartó, állhatatos, minden nehézség ellenére kitartson a férje mellett. Jóban, rosszban. Ha ez a minőség hiányzik egy nőből, akinek tiszavirág életű kapcsolatai vannak, nem tud elköteleződni, vagy soha nem is megy férjhez.

Ha ez a minőség nincs meg egy nőben akkor egy alapvetően fontos rész fog hiányozni a házasságból. A házasságkötés több mint egy esemény. Mély szakrális ereje van, ahol a feminin és masculin intrapszichés egységet hoz létre. Maga a teljesség érzése és annak a szimbóluma. Férfi és nő szövetségének hivatalos elismerése. Kb. minden nőben úgy 30 éves kora környékén kialakul egy belső vágy a férjhez menésre. Ezt tudatosan ki lehet munkálni, ha hiányzik, és kell hozzá egy tudatos döntés, hűség vagy a szabadság kérdése. A földi feleség archetípusát könnyű megismerni, a legszebb a házasságkötés napján. Az okoz neki örömöt, ha férjét helyezheti a középpontba. Vannak ezek között olyan nők, hogy amellett hogy mintafeleségek, nagyasszonyos jelleget is öltenek.

Kiskorukban ezen típusú nők azt játsszák, hogy feleségek lesznek,vagy már az, aki ebédet főz. Ezen típusú nők szülei általában tekintélyelvű apa, és kiszolgáltatott anya, aki nem képes megvédeni a gyermekeit. Rossz családi modellből azonban a kivezető út a házasságkötés.

Tini korban akkor érzi jól magát, ha állandó udvarlója vagy párja van. Nagyon fontos neki, hogy a párja valaki legyen és lehessen vele dicsekedni. Érzelmi biztonságra van szüksége. Vannak, akik már 18 év körül férjhez mennek, ezzel bebiztosítsák magukat. Ha nem sikerül a középiskolai kapcsolat, vagy házasság az egyetemi évek alatti teljesítmények

is arról szólnak, hogy jól férjhez menni.

Ezen nők életében a munka nem olyan fontos, mint a feleség szerep. Hiába sikeres vagy teszi jól a dolgát, ha nincs férjnél nem boldog. Ezen típusú nők alárendelik magukat a munkát a kapcsolatnak. Ezen típusú nők életműve a házassága.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy e típusú nőknek van női barátjuk. Általában a párjukkal vannak mindig, és vele szeretnek mindent csinálni. A független nőt riválisként tekintik, lenézik. Ha barátkozásra kerül sor egy másik párost választ, ahol a nőt inkább szövetségesnek érzi, mint barátnak.

Férfiakkal való kapcsolatát nézve csak a sikeres férfiak hatnak rá. Általában olyan férfiakra bukkannak, akik félősek, éretlen kisfiús, mert vele biztonságban lehet, hisz ennek nincsenek barátai. Azonban a pénzes, hatalmas férfiak hajlamosak egyik nőtől a másikhoz menni, amit persze nehezen viselnek a feleségek. A bölcs feleség sokszor azonban el is kerüli a balhézást. Ennek hozományaképp boldogtalan lehet, hisz a beteljesülés érzése elmarad és csalódott lesz.

Szexualitását tekintve elfogadja, hogy a házasság része. De sokszor úgymond kötelességből szexszel. Sokszor elmarad az orgazmus megtapasztalása, ami később az évek alatt változhat.

Az esküvője napja számára a legfontosabb nap. Ezen nők boldogsága azon múlik mekkora jelentőséget tulajdonít a férj a házasságnak, mennyire hűséges a férj és mennyire ismeri el a feleségét. Ha nem sikerül a házasságuk sem, gondolnak válásra. Ha a férj beleszeret egy másik nőbe, sem akarják felbontani a házasságot, eltűri inkább. Ha egy ilyen erős archetípus nő mégiscsak válik, az maga a pokol. Fájdalom, gyász, düh, bosszú.

A gyerekeivel való kapcsolatban is némi anyai típus érződik, bár ha döntenie kell férj vagy gyerek mellett, a férjet választja.

Idősebb korában hogy mennyire boldog, azt a házasság sikeressége vagy sikertelensége jellemzi. Azok a az ilyen típusú nők, akik nem mentek férjhez,vagy özvegyek lettek, elvált nők, szerencsétlen öregedő nők lesznek. Az élet derekán a házasságok veszélybe kerülhetnek, ha pl. a férj egy másik nő fele kacsintgat. Ilyenkor féltékenység, gyűlölet, bosszúállás lehetséges.

Késői években, ha e típusú nők egyedül maradnak, magányossá válnak, és a legnehezebb életszakasszá válik neki. Az élete minősége azon múlik, másik részeit mennyire tudta integrálni. Milyen anyagi helyzetben maradt. Vannak szerencsések, akik párjukkal lépik át az öregség küszöbét.

 

Az Anya

Amikor a nagy anya archetípusáról beszélünk, akkor nem konkrét időben és térben létező képről van szó, hanem olyan belső képről, amely az emberi lélekben munkálkodik. Ennek az ősképnek a hatását végig lehetséges követni az egész történelem folyamán, még a régi rítusok, mítoszok, szimbólumokban is megjelennek, álmokban, minden emberben.

Mindegyik archetípusnak vagy ősképnek van egy energetikai megnyilvánulása, melyek nagyrészt a tudattalanban, valamint a tudattalan és tudatos között mennek végbe.

Mindegyik archetípusnak van egy kedves arca és egy kevésbé kedves arca.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy ezek a minták, ősképek viselkedés formákban megmutatkoznak a hétköznapi életünk során.

Minden egyes létezőben több őskép munkálkodik, és ez függ a nemtől, életkortól, családi háttértől, környezeti hatásoktól is. De ami a legerősebb, az mindenképp összefügg a családi mintákkal és erre az életre hozott megoldandó karmikus feladatokkal.

Ha a csakrák szintjén vizsgálódunk az anya archetípusa a gyökér csakrához köthető. Ha az stabil és erős akkor tud megjelenni ez a hatás vagy energia, a biztonságot adó, nagylelkű anya, aki stabil, ha az gyenge, akkor még az áldozat mintában van az egyén.

De nézzük, hogy is jelenik meg ez a gyakorlatban.

Ha a genetikai családi mintázat, illetve a hozott életfeladatok az anyai részünkkel való munkát teszi a középpontba,, akkor ez azt jelenti, hogy már a fogantatástól az anyaméhben eltöltött időt is átszövi ez. Pl azok a nők, aki erős anyai archetipikus dominanciával rendelkeznek, már egész kisgyermekkorban látható jelei lehetnek. Babáznak és egész fiatalon megjelenik a gyermekvárás, szülés igénye.

Ez lesz a legerősebb késztetése ami formálja majd az életét. Általában hamar férjhez mennek és a biztonságra törekszenek ezek a lányok, nők. Mihamarabb család, gyerekek, és mikor a család megvan a gyerek és a vele való foglalatosság kerül a középpontba, amivel csak akkor lehet probléma, ha az anya még nincs túl van a saját édesanyjával való sebének gyógyításán, mert ha még ne gyógyította ezt meg magában, akkor egy nagyon sérült anyarésszel fog kötődni a gyerekéhez. Mit jelent ez. Ha a seb még nem gyógyult, akkor ezt a mintát viszi tovább és a saját anyaságában, csak így tud majd a saját gyermekéhez kapcsolódni. De mi is az az anyaseb? Egyikünk édesanyja sem tökéletes. Nem tud az lenni. Tehát biztosan sok szükségletünket nem tudta kielégíteni úgy, ahogy az nekünk a legjobb lett volna. Viszont ebből nagyon mély hiányok alakulnak ki, amit törekszünk begyógyítani, általában emberi kapcsolatainkon keresztül, de ez nem tud lenni egy végeleges megoldás, hisz senki más nem tudja nekünk begyógyítani ezt a saját anyukánk sem, hisz ez a múlt. Egyedül csakis mi vagyunk képesek magunkat gyógyítani. Addig amíg a gyógyulás nem történt meg, mivel az első kapcsolódási mintánk a legfontosabb, az anyán keresztül, a külvilágba vetítjük ezt a mintát és lehet ott keressük a tökéletes anyát. De hát mindig csalódás a vége, hisz ezt a szükségletet nem fogjuk tudni kintről megkapni. Csak egy nagyon komoly mélybe merülésen keresztül. a tökéletes anya vágyát, kivetíthetjük társunkra, tanítókra, diákokra, barátokra, rendszerekre. Mindaddig mutatják kívülről tapasztalatok fájdalmas formában, annál inkább van lehetőségünk előhúzni a fiókból és kezdeni vele valamit. A munka első lépése nekem édesanyámmal kezdődött, a születésem feldolgozásával és még sorolhatnám. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minden emberi kapcsolatomban a sérült anyai archetípusom miatt anya voltam. Anya voltam a tanítványaimnak, a gyerekemnek, a páromnak, a barátoknak, egy nagyon erős bűntudattal terhelt anya, aki mindenáron a megmentő szerepében igyekezett sok-sok időt és energiát szánni arra, hogy megmentsen, hisz nem elég jó anya. Ennek köszönhetően megjelentek azok, akik még nem voltak felnőttek, és gyerekként szerettek volna a lehető legtöbbet kivenni ebből a kapcsolódásból.

Amíg ez az őskép munkálkodik bennünk, akkor azt jelenti, hogy a többi 8 archetípus nem tud jól vagy eléggé megnyilvánulni. Így dominánsan csak egy két energiában vagyunk. Tehát anyukában. A legtöbb terapeuta ebben van. Ezt megérzik az emberek és egy erős vonzalmat éreznek és késztetést, hogy ott a helyük. Hisz a bűntudattal terhelt anya mindig rendelkezésre áll, a szabadidejében is, nem tud határokat felállítani vagy csak nehezen, erős támasz, biztonság és hát megmentő is egyben. A gyógyítónak és tanítónak érdemes feloldani és meggyógyítani magában, mert nem tudja átvinni a “gyerekeket” a folyón, hisz még ő sem kelt át, nem ismeri az utat. Ezek úgy nyilvánulhatnak meg, hogy egy adott esetben egy terápiás csoportban évek óta ugyanazok járnák gyógyulás és előrelépés nélkül, és mindenki elégedetten és bizakodva megy hétről hétre, hogy de igenis jó helyen vagyok. Egyébként jó helyen van, hisz akkor őt ez segíti a legjobb úton. Persze gyenge gyógyír és nem hoz megoldást és valódi változást az életében. De most nézzük párkapcsolati oldalról. Azok a nők akikben ez a minta erősen munkálkodik azok gyermek, kisfiú férfiakat választanak, akiket fel kell nevelni, megmenteni, megoldani nekik mit, hogy csináljanak, hisz ettől érzik, hogy pótolhatatlanok, nem lesznek elhagyva és megbántva. Ez így biztonságos. Nyilvánvaló, ez nem egyenrangú kapcsolódás, hisz a mélyben félelmek vannak mindkét részről és egy anya gyermek kapcsolat sohasem egyenrangú.

Ennek szenvedés a vége a szexuális vonzalom teljes hiánya, és egy örök elégedetlenség. A kapcsolat lezárul, vagy betegítő lesz, és így vagy úgy de valaki kiszáll belőle. De akkor mit lehetne tenni? Meggyászolni azt, hogy anyánk ennyit tudott, megengedni a haragot, amit emiatt érzünk, meggyászolni ezt a hiányt, és a saját belső részünket táplálni, szeretni és törődni vele. Meggyógyítani a születési traumáinkat, és a gyermekünkkel való kapcsolatot a régi minták feloldásán keresztül. Mi fog történni a külvilágban??? Abbahagyjuk a jó anyák keresését, tanítók képében, abbahagyjuk a nem egyenrangú párkapcsolatok keresését és fenntartását, véget vetünk kihasználáson alapuló baráti kapcsolatoknak, és megszületik a maszkok nélküli én. Az, aki vagyok, határok felállításával, és egy mély hittel és tudással, hogy így vagyok jó ahogy vagyok. A gyermekekkel egy tiszta, valódi szereteten alapuló kapcsolódás, ami mentes bűntudattól fájdalomtól, megjelennek egymást támogató baráti kapcsolatok, és megjelenik az a társ, aki megérkezett az örömbe és két örömben élő ember úgy dönt, hogy együtt élvezik a korlátlan örömöt. A tanítványok elkezdenek felnőni, és kirepülnek, társakra találnak, saját magukra, saját útjukra, és kiteljesednek.
 

A Vezető

A vezető archetípus ,mint energia minőség erősen maszkulin jellegű. A vezető az, aki különböző tervek, projektek élére áll, melyeket sikeresen megvalósít. Ehhez rendelkezik belső erővel, vonzerővel, stabilitással. Ő az akit, szívesen követnek. Általában erős anyai archetípussal is bírnak.

Az erős vezető archetípusú emberek valójában a saját életük irányítói, és nem utasok egy olyan autóban, amelyet mások vezetnek. Erős teremtőerővel bírnak, és az anyagi világban könnyen teremtenek. Közösség érdekeit képesek szem előtt tartani.

Ha ezt az archetípust jól működtetjük és teret engedünk neki, akkor képessé válunk saját életünk irányítására, ekkor nincs szükség külső megerősítésekre, külső irányítókra. Ahhoz, hogy ez jól tudjon működni szükség van az együttműködésre való készség vagy képesség erényére. A vezető archetípussal rendelkezők kiválóan tudják egy közösség célját képviselni.

Negatív aspektusa az, amikor hatalomvágyból, védekezésből, versengésből, önbizalomhiányból működtetik. Zsarnokivá, hatalomittassá is válhat, akinek ez az archetípusa túlműködik.

 

A Varázslónő

 

A Bölcs Asszony

Ez az archetípus az intuitív bölcsesség megtestesítője. Tökéletes harmóniában van a szellemvilággal és Földanyával is. Ő az, aki a megszerzett stabil, és intuitív tudásával megoldhatatlannak tűnő helyzeteket, szituációkat képes az attribútumai segítségével egyensúlyba hozni, harmonizálni.

Fő pozitív jellemvonása a nyugalom, a türelem, a határozottság, az egyensúly, az együttérzés és a legmélyebb intuíció. Képes minden olyan szituációt megoldani, amelynél az ego szeretné magának kivívni a győzelmet. Tartózkodóan támogatja mások bölcsességét mindenféle elismerésre vágyás nélkül. Mindig lehet rá számítani. A természettel közvetlen kapcsolatban van.

Az életútjuk alatt és az intuíciójuk, tapasztalatuk által megszerzett tudást képesek a nőknek átadni és segíteni nekik. Erőteljes ez az archetípus a bábáknál, a dúláknál, a füvesasszonyoknál, a sámánasszonyoknál és a segítőknél.

 

Az Istennő

Az istennő az az archetípus, amelyik transzcendens élményt nyújt, újra kapcsolódik a forrással és táplálja az isteni eszenciát. Az Isten, Ő az élet szikrája, az inspiráló, a dinamikus, a teremtés és az evolúció áramló energiája. Az ő bölcsessége kifürkészhetetlen, intuitív, követhetetlenül fejlődik és egyre csak fejlődik, megmutatja a rejtélyt, az utat az ismeretlenbe és a megismerhetetlen be. Ő lobbantja lángra azt a vágyat és életerőt, amely új élményt, új szövetségeket, és új lehetőségeket ad. Az istennő csatlakozik a fejlődés, az újdonság folyamatosan felemelő transzcendens áramlásához. Ő az az archetípus, ami a lelkünket inspirálja és újabb magasságokba emeli a lehető legnagyobb teljességben. Az ő rezgése transzperszonális, harmonikus szerelem mindenki számára és minden lény felé. Az Istennő archetípusa uralkodó a spiritualitásban, a misztikus élményben és az intuícióban. Egy nő, aki dominánsan ennek az istennőnek az archetípusaában él, olyan, mint egy valódi istennő. Dinamikus energia áramlik belőle, a folyamatosan változó végtelen intuitív bölcsesség és kreativitás jelenléte inspiráló. A megújulás és az újjászületés érzését okozza ő, az immanens, tehát az isteni jelenlét megszemélyesített, lelkileg kiegyensúlyozott transzcendentális a vezérelt, árad belőle a szeretet minden megkülönböztetés és előítélet nélkül, mivel ő a kezdeményezője az ötleteknek és megoldásoknak, keresi az együttműködést és a konszenzust a tervek megvalósításához és manifesztációjához.
 

Sacred Body Awakening - Mária Magdolna tanításai (3 nap)

A szakrális test felébresztése során hozzáférünk a testünkben lévő kódokhoz, amelyek kaput nyitnak egy teljesebb létezés felé. Nőként, emberként kaput nyitnak egy magasabb örömhöz és eksztatikus szexualitáshoz. Ezek mély testi gyakorlatokból állnak, amelyek megszabadítanak a szégyentől, a bűntudattól, zavarodottságtól, valamint a rejtőzködéstől. Női körben zajlik, így megtapasztalhatjuk a női kör megtartó, szent, engesztelő, gyógyító erejét, így ezalatt is gyógyul a nők felé érzett rivalitás-probléma. Feloldódnak gátak, amelyek a legmélyebb érzéseink kifejezését gátolták, képesek vagyunk sebezhetővé válni, lágyulunk ezalatt, így a feminin eszenciánkhoz mélyebb és tisztább szinteken tudunk kapcsolódni. Az utolsó nők egyike, aki ezeket a tanításokat megtestesítette és szájon át adta tovább, Mária Magdolna volt, Jézus szerelmese. Tudta, hogy kell megnyitni a testét az ősi forrásnak, tudta, hogy szeressen teljes testével, képes volt nemcsak arra, hogy meglágyítsa a maszkulin erőt, hanem arra is, hogy újjáélessze. Hagyományos értelemben nem beszélhetünk masszázsról, ezek nagyon mély, lassú érintések, különleges pozíciókban, áldásokkal, imákkal, amelyek ébresztik ezeket a fent említett kódokat, amelyek után emlékezni fogunk, miért vagyunk itt. Olyan rétegek nyílnak meg bennünk, nőkben, amelyektől a patriarchatus régóta retteg, amire azonban a szakrális férfipárjaink már régóta vágynak. Ez a régóta várt egyesülés-érzés a külső és a belső részeink között. Megszűnik a kettősség érzése, felébredünk az istenibe, meglátjuk saját szépségünket.

1. Megtalálunk a testben olyan helyeket, amelyek szexuális traumákhoz, összetört szívű emlékekhez, valamint önmagad elutasított részeihez vezetnek.
2. Nagyobb teret nyit benned a valahová tartozás érzésében, a szeretetben, bizalomban, gyógyulásban.
3. Elengedésre is tanít! Támogatást kapsz nővéreidtől legjobb eksztatikus szexualitásod felé.
6. Felszabadít ősi szexuális diszfunkciókat, családi titkokat, tabu tendenciákat.
7. Segít letenni az álarcaidat és a maszkulin védekező stratégiákat.
8. Abba fogod hagyni a játszmákat. Ezekből 25 féle lehetséges, de a szeretetet fogod választani ezek helyett.
9. Jobban fogod szeretni a tested, az egész lényedet.
10. Ráérzel a feminin létezésed szépségére és erejére.

Őszintén hiszem, ez az amire mindig is vágytál!

Golden Rebirth - Arany Újjászületés (3 nap)

Újjászületés, a 7születési mátrix traumáinak, hitrendszereinek oldása történik ebben a 3 napban.

Ez a tanfolyam azoknak ajánlott akik eldöntötték, hogy mélyre mennek, és valóban gyógyulni szeretnének,igazán akarják azt,hogy az életük minden területén jelentős pozitív változás történjen.

Dolgozni fogunk a születés 7 szakaszán,egyenként részletesen átmegyünk mindegyiken,igazság munkát végzünk(gyökérproblémák keresése,traumák oldása,testi blokkok elengedése). Beszélünk a 3 igenről az életünkben, a három arany kapuról (golden doorway), mit jelent igazzá születni. Az első szakaszban a Földdel, Istennel, a fizikai testtel való kapcsolatunkat tisztítjuk, minden olyan blokkon dolgozunk ami az emberi létezésünk félelmeiből adódik, beszélünk az ígéretünkről Istennek, megnézzük mit vállaltunk erre az életre.

A második szakaszban, DNS aktiválás lesz, petesejt, hímivarsejt szinten,családi generációs mintákat tisztítunk, szerelemben való fogantatás új mintáját éljük át. Aztán a harmadik szakaszban, az ikertörténetekkel dolgozunk (plüss mackót vagy nyulat hozzatok!), dolgozunk a méhben tapasztalt érzésekkel, anya apa félelmeivel, a külvilágból érkező hatásokkal, ellentétes neműnek várás kérdésével, DNS tisztítás, ha ikerrel volt eggyé olvadás sejt szinten, a negyedik szakaszban a döntésekről lesz szó, azok nehézségiről, a saját ritmusunkról, annak beállításáról, ez a második igen szakasza. Az ötödik szakasz,a szabadulás szakasza, át a csatornán, az itt lévő blokkok oldása, testnedvektől való undor oldása, orgazmusra való képességen dolgozunk, az örömön, az elakadásainkon az életben, fóbiákon, pánik érzésen, a hatodik szakasz a szabadság szakasza, saját erőről lesz szó, azzal való kapcsolatról, placenta meditáció, lesz szó a pénz csakráról, a pénzhez való viszonyról, a hetedik szakasz pedig a táplálás szakasza, pihenés, kontroll problémák oldása, szeretet elfogadása adásának képessége. Transzlégzést is használunk a három nap alatt, kispárnát hozzatok, kényelmes ruhát is!

Golden Mother - Arany Anya (3 nap)

Ezen a tanfolyamon az anya archetípusával dolgozunk. Az anya archetípusa a gyökércsakrához tartozik. Ennek a csakrának a negatív archetípusa az áldozat, a pozitív archetípusa az anya. Ez gondoskodó, tápláló, védő, biztonságot adó minőség. Jelenléte alapvető önmagunkkal vagy az élettel kapcsolatban. Ha ezzel az archetípussal való kapcsolódásunk sérült valójában az élet, amit élünk kizárt, hogy teljes legyen és szeretettel teli. Az anya archetípus sérülhet az édesanyánkkal való kapcsolatunk miatt, ami már akár egy sokkal hosszabb genetikai mintázat tükre is lehet. Ezért édesanyánkkal való belső munka nagyon lényeges. Ha ez az archetípus gyógyult, akkor saját anyai részünk is az. Vagyis mikor életet adunk, akkor szeretetet adunk, gondoskodást és táplálást. Nem áldozatként vagyunk jelen a szülőszobán, vagy a napi kapcsolatunkban a saját gyerekünkkel. Addig viszont, rengeteg újjászületést látván a nők nagy része bűntudatból kapcsolódik gyermekéhez, és szeretné a tökéletes anyának megélnie magát. De tudjuk, hogy tökéletes anya nincs, nem létezik. Elég jó anya van. Addig, amíg ez a részünk traumatizált, addig a női archetípusok közül a legtöbbet ebben a minőségben vagyunk, és képtelenek vagyunk feloldódni , nőként megélni a szexualitásunkat, a testünk gyönyörét, valójában az életet, azt a szabad és felszabadult nőt, akik valójában vagyunk.

Ezen a tanfolyamon foglalkozunk a saját belső gyermekünkkel, a saját gyermekeinkkel való viszonyunkkal és természetesen édesanyánkkal. Meggyógyítjuk saját anyaságunkat, újraszüljük gyermekeinket, és befejezzük az áldozat vagyok és mártír negatív archetípusának működtetését. Az élethez kapcsolódunk, saját belső magunkhoz, ami boldogságot és teljesség érzését hozza meg.

Golden Father - Arany Apa - Szilasi Mártival és Szilasi Andival (3 nap)

Hívunk egy olyan együttlétre, ahol az apa seb gyógyul, ahol lemegyünk a legmélyebb hiányunkba apával, és ezáltal gyógyulni fog a férfiakhoz vagy férfi részünkhöz való viszonyunk, a bizalom és az elköteleződés félelme, az intimitás-kerülésünk és függőségeink.

Ami megszületik, az a szabad NŐ, aki bizalomban megnyílik a férfinak a legmélyebb szintjein. Nemcsak a fizikai szervek találkozásában és orgazmusában, hanem az égig érő szexben és szerelemben.

Ami megszületik, az a szabad FÉRFI, aki megnyitja a szívét és kifejezi az érzéseit szégyenérzet nélkül.

Hívjuk a nőket és a férfiakat is egyaránt, mert mindkettő nemnek van dolga a bennük élő férfi minőséggel, a férfi ágon kapott feloldandó fájdalmakkal, tabukkal, gátló kudarcokkal, az apahiánnyal, a letagadott és a szégyennel átitatott haraggal.

Üdvözlet a Korlátlan Bőségben (3 nap)

Üdvözöllek a bőségben, élvezd az utazást… ahogy én teremtek. Kurzus mindenkinek (előképzettség nem szükséges).

Source Memory Healing

A Source Memory Healing megszületését az az igény és érzés hívta létre,hogy mélyebb megértésekhez és az állandó ásás és a felszíni tisztogatás helyett,egy határozott szándékkal, ahhoz a karmikus forrásemlékhez menjünk, ahonnan indul egy adott probléma. A legelső forráshoz eljutni azonban csak egy mély állapotban lehetséges. Egy olyan megváltozott tudatállapotban, ami közben az ego védekező mechanizmusa a minimumra korlátozódik,és mély, elementális kapcsolat születik meg a lelkünkkel,érzéseinkkel,és ebben a mély állapotban képesek vagyunk a hárítás ,az elkerülés helyett a belemenést és feloldást választani. Ehhez gyakorlott vezető kell,aki elvisz oda és olyan biztonságos teret tud tartani a folyamat alatt, ahol mindez megtörténik. Az eszköz, amivel mélyre megyünk, egy nagyon ősi meditációs technika,mely gyakorlást igényel,de ha a vezető képes ebben sok időt tölteni, akkor a kliens is képes lesz belemenni. A törvényekkel karöltve dolgozunk, mint pl. a karma törvényével, az igazság törvényével, az egyensúly és a harmónia törvényével,hogy a rend helyreálljon. A meditáció rendszeres gyakorlása segít abban,hogy egy idő múlva magunknak is képesek legyünk oldásokat csinálni ,és végre önmagunk mesterévé válhatunk. Mindegyikünk saját útján találkozik tanárokkal, mesterekkel akikkel egy ideig együtt megy az úton,de a cél megis csak az,hogy megérkezzünk egy mély csendbe,amiben mindennek és mindenkinek az elfogadása van,és béke,öröm,és bőség!

A 9 női archetípus

Meditációk csak nőknek!

Mindegyik minőségnek vannak pozitív és negativ aspektusai. Fontos látni ezeket és ami akadályoz feloldani magunkban,ami pedig hiányzik azt integrálni.

Újjászületés (rebirthing) transzlégzéssel (1 nap)

A transzlégzés segítségével oldjuk a születés nyolc mátrixában lévő blokkokat.

Merjél nagyot álmodni! Nagyon jó lehetőség a csoport erejével megtámogatva megengedni az energiák áramlását, a minták gyógyítását a folyamatos légzésen keresztül. A transzlégzés intenzitása utat enged a módosult tudatállapot mélyebb lehetőségeinek a kihasználására, a problémák feldolgozására.

Dolgozni fogunk a születés 7 szakaszán.
Az első szakaszban a Földdel,Istennel,a fizikai testtel való kapcsolatunkat tisztítjuk,minden olyan blokkon dolgozunk ami az emberi létezésünk félelmeiből adódik,beszélünk az igéretünről Istennek,megnézzük mit vállaltunk erre az életre.
A második szakaszban,dns aktiválás lesz,petesejt,himivarsejt szinten,családi generációs mintákat tisztitunk,szerelemben való fogantatás új mintáját éljük át.
Aztán a harmadik szakaszban,az ikertörténetekkel dolgozunk( Plüss mackót vagy nyulat hozzatok),dolgozunk a méhben tapasztalt érzésekkel,anya apa félelmeivel,a külvilágból érkező hatásokkal,ellentétes neműnek várás kérdésével,dns tisztitás,ha ikerrel volt eggyé olvadás sejt szinten.
A negyedi szakaszban a döntésekről lesz szó,azok nehézségiről,a saját ritmusunkról,annak beállitásáról,ez a második igen szakasza.
Az ötödik szakasz,a szabadulás szakasza ,át a csatornán,az itt lévő blokkok oldása,testnedvektől való undor oldása,orgazmusra való képességen dolgozunk,az örömön,az elakadásainkon az életben,fóbiákon,pánik érzésen.
A hatodik szakasz a szabadság szakasza,saját erőről lesz szó,azzal való kapcsolatról,placenta meditáció,lesz szó a pénz csakráról,a pénzhez való viszonyról,a hetedik szakasz pedig a táplálás.

A rejtőzködésnek vége (Bántalmazottság gyógyítása) (3 nap)

A rejtőzködésnek vége, megmutatom magamat – a bántalmazottság gyógyulása

Ez a tanfolyam a továbblépésről szól,és arról,hogy a rejtőzködésből megérkezzünk a saját erőnkbe,abban hogy bátran, szégyen nélkül mutassuk meg magunkat.

A bántalmazottságnak számtalan formaja van ,lehet verbalis,fizikai (akár egy leforrázás is az,a gyerek elhanyagolása is az) és szexuláis. Dolgozunk a teremtő felé érzett haragon,a becsapottság, elárultság érzésén,belső gyermek gyógyitását végezzük,és a megbocsátáson keresztül megtörténik a továbblépés.

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás