Sacred Body Awakening – BALI – Szakrális test ébresztése – 2019. március 23. – április 4.

 • Held by:

  Szilasi Márti
  Source Memory Healing Alapító

 • Date:

  2019. március 23. – április 4.

 • Location:

  Ubud, Lovina
  Bali, Indonézia

 • Price:

  1150 USD
  Jelentkezni az Anahitában 400 dollár (2013 utani új nyomású) előleggel lehetséges!

 • Nr. of participants:Max. 20persons!

• Időpont: 2019. márc.23. – ápr.04 (indulás márc.22. és vissza ápr. 04. 12 éjszaka)
• Időtartam: 12 napos elvonulás (12 éjszaka) + utazás
• Ár: 1150 USD (Jelentkezni az Anahitàban 400 dollár (2013 utani új nyomású) előleggel lehetséges!!)
• Létszám: 20 fő
• Elvonulás vezető: Szilasi Márti
• Programszervező-idegenvezető: Király Mónika (Balin élő pszichológus, művész)
• Indulás, érkezés: Budapest – Denpasar – Budapest

1. nap március 23. szombat: Egyéni/csoportos kiutazás Bali szigetére. Transzfer Ubud városába. Szállás elfoglalása.
Megérkezés Denpasarba, Bali repterére. A reptérről Ubudba utazunk, mely a művészeti, kulturális, tradicionális élet egyik központja. A szállásig 1,5 óra a transzfer, kényelmes légkondis autóval vagy busszal. A szálláson welcome-drink és egy kis vegetáriánus snack vár benneteket. Érkezéstől függően pihenés a medencével is rendelkező szálláson.
Ellátás: welcome drink + snack

2. nap március 24. vasárnap: Sacred Body Awakening (SBA). Ismerkedés Balival, a környezettel, egyéni időtöltés és felfedezések. Gunung Kawi sziklafaragványok és templom a Pakerisan folyóvölgyben.
Kényelmes ébredés után jóga, majd reggeli után megismerkedünk a szállásunk környezetével és Bali speciális világába kapunk betekintést. Egyéni szabadságunk szerint töltjük az időt /pl. pénzváltás, masszázs, séta, stb/. Délután a Gunung Kawi sziklatemplomba, a Királyok Völgyébe látogatunk el, mely az egyik legősibb fennmaradt emléke egy régi világnak. A 11. századi egyedülálló sziklakapu és a templomok lélegzetelállító paradicsomában megismerkedünk a védikus világnézet alapjaival is.
Ellátás: Reggeli

3. nap március 25. hétfő: Sacred Body Awakening. Egésznapos pihenés és fürdő Blue Lagoon Beach-en.

A testünknek szóló reggeli program és a reggeli után a tengerhez indulunk, és egy olyan arcát ismerjük meg, mely az óceán világába is betekintést ad. Világossárga homokos parton fürdőzéssel és pihenéssel, opcionálisan sznorkelezéssel tölthetjük az időt. Késődélután visszaindulunk a szállásra.
Ellátás: Reggeli

4. nap március 26. kedd: Reggel meditáció és a belső tisztulást segítő szertartásos fürdő Sebatu szent forrásnál. Egy csodálatos panorámájú warungban (helyi étteremben) megreggelizünk. Hazafelé útközben megállunk a Tegalalang elbűvölő rizsteraszainál. Sacred Body Awakening (SBA)

Napunkat azzal kezdjük, hogy a balinéz-hindu világ egyik jelentős szokását, a melukatot magunk is gyakoroljuk. Ébredés után meditációval kezdünk, majd ellátogatunk egy szent forráshoz, ahol rituális tisztítófürdőt veszünk a vízesés alatt. A melukat után egy elbűvölő panorámájú warungban (étteremben) megreggelizünk.
Tovább utazunk és megtekintjük Bali talán legszebb rizsteraszát, ahol sétálunk is a hatalmas rizslépcsős tájon, miközben a rizzsel is közelebbről megismerkedünk. Este SBA.
Ellátás: reggeli

5. nap március 27. szerda: SZABADNAP. Este balinéz tűz-szertartás

Ezen a napon mindenki saját kedve szerint tölti az idejét. Este Tűz-szertartás: A tradicionális Gyógyító Tűz szertartás a hindu védikus időkben gyökeredzik. Speciálisan képzett papok végzik a szertartást, akik ghee-t és gabonát szórnak a tűzbe, miközben szanszkrit mantrákat citálnak, egészséget, bőséget, áldást kérve az isteni világtól. Meghatározott időben a résztvevők is bedobhatnak rizst, gabonát a tűzbe mantrázás közben. A rituálé tisztítja a résztvevők és a környéken élők energiáját mentális és spirituális értelemben is. Ez egy erős energetikai tisztítás. Gyógyításhoz is sokszor használják a szertartás erejét. Tradicionális vacsorával zárjuk az estét.
Ellátás: reggeli, vacsora

6. nap március 28. csütörtök: Utazás Tibumana vízeséshez. Séta egy elbűvölő rizsföldön a közeli faluig. Betekintés a tradicionális életbe Bangli falunál: balinéz életmód megismerése, kókuszolaj és jamu (gyógynövényes) ital készítés egy hagyományos balinéz otthonban, ahol újabb tradicionális, finom ebédet kapunk.

Ezen a napon a reggelit követően egy egész napos program keretében kapunk betekintést a falusi tradicionális életbe. Először egy csodaszép vízesést látogatunk meg, fürödhetünk egy patakban, majd egy olyan rizsvidéken sétálunk át, mely 50 évvel ezelőtt is így nézett ki. A balinéz életbe két tradicionális tevékenységen keresztül kapunk betekintést. A helyiek számára a természet a mindennapi élet része, ismerik a helyi növényeket, virágokat, melyeket sokféleképpen fel is használnak a háztartásban, gyógyításban is. Egy eldugott falucskába látogatunk, ahol balinéz család vendéglátóink bemutatják, hogyan készül a szűz kókuszolaj és a jamu (gyógynövényes ital), mi magunk is segédkezünk az elkészítésében. Eközben a kerti növényekkel is megismerkedünk, megtekinthetjük az előző napi hozzávalók konyhakész előtti változatát, megismerjük a tradicionális balinéz udvart és belelátunk kicsit abba, ahogyan a helyiek élnek. Vendéglátóinktól finom tradicionális ebédet is kapunk. Saját készítésű olajunkat és italunkat magunkkal vihetjük, vagy akár további mennyiséget vásárolhatunk is a 100%-ban eredeti, organikus készítményekből.
Ellátás: Reggeli, Ebéd

7. nap március 29. péntek: SBA. DÉLELŐTT SZABADPROGRAM. Főzőiskola

Ébredés után testünket is ébresztjük, majd koradélutánig szabadon tölthetjük időnket masszázzsal, vásárlással, pihenéssel. A nap második felében átutazunk Laplapan szomszédos faluba, ahol megtanuljuk 8 fogásos indonéz vacsoránk elkészítését és amit főztünk, azt meg is esszük.
Ellátás: reggeli, vacsora

8. nap március 30. szombat: SBA. Festésmeditáció balinéz festőművésszel. DÉLUTÁN SZABADPROGRAM

Testünk átmozgatása és reggeli után ellátogatunk Wayan Karja elismert festőművész-tanárhoz, akinek stúdiójában/kertjében önmagunk belső világába kapunk betekintést meditatív festésen keresztül. Semmilyen művészi előképzettség nem szükséges. Délután egyénileg töltjük időnket.
Ellátás: reggeli

9. nap március 31. vasárnap: SZABADNAP
Opcionális programajánlat: Hajnali indulással megmászható a Batur-vulkánt, majd a Batur-Horspring meglátogatása, ahol a vulkáni meleg vízben lehet fürödni.

Éjjel kettőkor van az indulás a gőzölgő Batur Vulkánhoz (1717 m), helyi túravezetővel. Kb. két órás hegyi menet után lehet elérni a csúcsot, ahol körbe lehet sétálni a kráter peremét, majd visszaérkezve a hegy lábánál lévő tóval szomszédos vulkáni meleg vizű fürdőben lehet megmártózni. Délután kettőre visszaérkezés a szállásra.
Ellátás: reggeli/welcome-snack

LOVINA – 3 éjszaka

10. nap április 1. hétfő – Utazás Lovinara – Szabad program
Reggeli után légkondicionált kisbusszal elindulunk Lovina felé. Útközben hegyek között kanyargunk, megállunk egy csodaszép vízesésnél, mely az egyik leglélegzetelállítóbb Balin. Koradélután érkezünk meg a tengerre néző, kényelmes szállásunkra, ahol kedvünk szerint tölthetjük a nap hátralévő részét, pihenhetünk a panorámás szállásunk, tengerre néző nagyméretű medencéjénél. A szálláson van étterem is. A naplementét az óceánra tekintő nagy teraszról láthatjuk.
Ellátás: reggeli

11. nap április 2. kedd – Reggel Delfin-nézés. Reggeli után ellátogatunk egy buddhista ashramba. Szabad program.

Korai reggeli után vízreszállunk és jukung-csónakokkal a nyílt tengeren delfinlesre indulunk. Nagy eséllyel fogunk az óceánban élő, ugrándozó szabad delfineket látni, melyek néha még a csónak közelébe is odaúsznak.
Majd Bali legjelentősebb buddhista ashramjába látogatunk, mely hasonlóképpen épült, mint Borobudur, a világ legnagyobb buddhista emlékműve Jáván. Megismerkedhetünk a buddhista világnézettel, amely a balinéz hinduizmus egyik meghatározó eleme. Magunk is elcsendesedünk ott, ahol a szerzetesek szoktak, mely megkönnyíti a saját meditációnkat. A nap hátralévő részét egyéni szabadságunk szerint töltjük a számos lehetőség közül választva.
Ellátás: reggeli

12. nap április 3. szerda – Menjangan sziget környéki sznorkel – túra.

Reggeli után kisbusszal elindulunk Menjangan szigetre, mely a Nyugat-Bali Nemzeti Parknak a része. 20 perces hajókázással jutunk a szigetre. Balin itt látható az egyik legszebb tengeralatti világ, a sznorkelezők paradicsoma. Délben ebédet is kapunk. A szigeten egy különleges templom is van, melyet érdemes megnézni, ehhez gyalogolni is kell néhány kilométert. Ez a sznorkel-túra Bali legjobb, leglátványosabb, legelbűvölőbb tengeralatti világába ad betekintést, igazi kuriózum, alkotáshoz is remek inspirációt ad. Nem szükséges hozzá az úszás képessége, biztonságos.
Este lezárjuk az elvonulást.
Ellátás: Reggeli, Ebéd

13. nap április 4. csütörtök – Hazautazás megkezdése
Ellátás: Reggeli

A programok változásának a jogát fenntartjuk. Az esetleges változások nem fognak a programok és szállások tekintetében minőségi-mennyiségi csökkenést vagy árváltozást okozni, pusztán a sorrend és az aktuális események, körülmények lehetnek rá hatással.
INFO BOX

Az utazás díja tartalmazza:

• Szállás: 9 éjszaka szállás Ubudban, kétszemélyes természetközeli, kényelmes, franciaágyas, rizsteraszra vagy dzsungelre néző, apartmanokban. A szálláson kitűnő konyhájú étterem és medence is van.
3 éjszaka szállás Lovinán, kétszemélyes (dupla vagy single ágyak), tengerpart közeli hegyen lévő panorámás, az óceánra néző medencés apartmanban
• Reptéri transzportok
• Ellátás: 12 reggeli, 1 welcome-snack, 2 vacsora, 2 ebéd
• Menjangan-szigeti sznorkelezéshez: Sznorkel-pipa, szemüveg, úszótalp
• Belépők és programok: Az összes program belépőjeggyel, kivéve az opcionális programokat
• Helyszíni közlekedés: A program összes utazását
• Elvonulás programjának szervezése, vezetése
• Tolmácsolás
• Alkotó programok, szertartások anyagköltségei és kellékei
• Helyi adók, illetékek

Az utazás díja nem tartalmazza:

• repülőjegy illetékkel
• egyéni utazás esetén a reptéri transzfer
• biztosítás
• opcionális adományok, borravalók
• fakultatív programok (opcionális)
• a programban szereplő étkezéseken túli étkezést

Választható Extrák: Búvárkodás (Búvárkodás kipróbálása 80 USD két merüléssel, ha valaki akarja Menjangan szigeten) Motorozás (motorbérlés 70 000 IDR/nap, nemzetközi jogosítvány feltétel)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Privacy & Cookies Policy

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás